Instrumented Interconnecteds Intelligent

Posted by
in

Post feed

RSS 2.0

Door Paul McNulty, Director of Marketing, Enterprise Marketing Management Group

IBM publiceerde onlangs haar langverwachte jaarlijkse rapport: The State of Marketing 2012: IBM’s Global Survey of Marketers. Terwijl ik door de resultaten bladerde, bedacht ik dat het bedwingen van complexiteit de belangrijkste zorg voor veel marketeers is, van de CMO tot de medewerkers die met beide voeten in de praktijk staan.

De cijfers spreken voor zich: 58% van de 362 respondenten gaf aan dat zij het meten van de doeltreffendheid van marketingacties als een “belangrijke uitdaging” zien. Dit is een rechtstreeks gevolg van het feit dat processen en systemen in de diverse kanalen strikt van elkaar gescheiden zijn. Eveneens 58% vond dat ook het bestaan van talrijke systemen en databronnen een belangrijke uitdaging vormt, gevolgd door het beheren van complexe regels (51%).

Een andere vraag peilde naar wat de marketeers als hun grootste uitdagingen beschouwen. Helemaal bovenaan scoorden 1) de wildgroei van kanalen en toestellen 2) samenwerken met en beïnvloeden van consumenten 3) financiële beperkingen 4) verantwoording van ROI 5) bezorgdheden in verband met de regelgeving en 6) de sterk stijgende hoeveelheid gegevens.

In tegenstelling tot een verkoudheid gaat complexiteit niet zomaar vanzelf weg. Integendeel: ze zal alleen maar erger worden, aangezien consumenten op steeds meer kanalen tegelijk actief zijn en de datavolumes blijven groeien. Dit leidt onvermijdelijk tot ongecoördineerde campagnes, onvoldoende betrokkenheid van klanten, onnodige kosten en vertragingen en een glansloze ROI.

Om na te gaan hoe marketeers complexiteit kunnen bedwingen in de snel evoluerende wereld van de altijd geconnecteerde klant, nodigden wij twee vooraanstaande gebruikers van IBM-technologie uit om een webinar te geven: “Better than the Rest: How Innovative Marketers Deliver Results.”

Gregg Aamoth, Vice President Customer Marketing Systems bij Macy’s, en Mayer Becker, Senior Director Global Marketing Operations bij Motorola Mobility, legden uit aan welke uitdagingen inzake marketing management hun organisaties het hoofd moeten bieden, wat zij hebben gedaan om oplossingen uit te werken en welke prestatieverbeteringen zij hebben bereikt.

Deze interactieve online sessie besteedde vooral aandacht aan het beheren van marketingprocessen, onderzocht hoe je je campagnes kunt verfijnen en verbeteren, hoe je budgetten kunt toewijzen voor een maximale impact en voor superieure prestaties van elk proces. Enkele onderwerpen die aan bod kwamen:

  • Hoe beheer en optimaliseer je marketingactiviteiten om meer te halen uit de middelen waarover je beschikt
  • Nieuwe manieren om programma’s te plannen en ROI te meten over alle kanalen, departementen en externe leveranciers heen
  • Hoe automatiseer je de juiste processen en verfijn je elke campagne om herhaalbare resultaten te boeken

Wij publiceerden onlangs een eBook (dat u hier kunt downloaden) dat het marketingbeheerproces onderzoekt, terwijl u op onze microwebsite www.ibmconnectedcustomer.com zowel eBooks als herhalingen van webinars vindt over de processen die te maken hebben met het vergaren en analyseren van informatie, het nemen van beslissingen en het boeken van resultaten.

Paul McNulty, Director of Marketing, Enterprise Marketing Management Group
Paul McNulty heeft meer dan 20 jaar ervaring met technologie en internationale marketing, productmarketing en productbeheer. Hij was vroeger CMO bij Unica en is momenteel Director of Marketing van de Enterprise Marketing Management Group van IBM. Vóór hij aan de slag ging bij Unica was hij Vice President Worldwide Marketing bij Progress Software, een wereldwijde leverancier van software voor zakelijke applicatieplatforms. Paul McNulty bekleedde ook directiefuncties in marketingafdelingen van wereldwijde ondernemingen zoals Pegasystems en Lotus Development Corporation.

Bookmark and Share

Previous post

Next post